De oude spoorlijn route

Torre del Mar – Ventas de Zafarraya –
De oude spoorlijn route
Deze prachtige route leid je vanaf Torre del Mar via Trapiche, Vinuela en Periana naar Ventas de Zafarraya. De route bestaat voor een groot gedeelte uit een gravelpad waar vroeger een trein overheen reed. Hierdoor is het stijgingspercentage niet groot, maar zijn de uitzichten fenomenaal. De route is makkelijk in te korten of uit te breiden. Ook kunnen we deze route eventueel andersom rijden. We eindigen dan, door de rivierbedding, aan het strand. De transfer terug kan in overleg.

Lees meer

De route over de hoogvlakte

Periana – Ventas de Zafaraya – Alfernate – Periana
De route over de hoogvlakte
Deze route voert je vanaf Periana onderlangs de Cerro Hoyo del Toro via de Zafarraya pas naar de hoogvlakte. Doordat Periana al op een kleine 600 meter hoogte ligt, rijden we in deze route relatief weinig hoogtemeters. Via Alfarnate en Alfarnatejo leidt de weg door schitterend berglandschap weer richting Periana. Een andere mogelijkheid is, om terug te rijden over de Puerto del Sol met z’n geweldige uitzichten.

Lees meer

De vallei route

Periana – Riogordo – Los Romanes – Las Mayorelas – Periana
De vallei route
Deze route laat je de prachtige vallei rondom het meer van Vinuela van alle kanten zien. Asfaltwegen, gravelpaden, betonbanen, steile stroken en schitterende afdalingen wisselen elkaar af. Deze route laat je de mooiste kant van de Axaquia zien. Tevens zie je op deze route het meer van Vinuela van dichtbij. Inclusief een stop voor een hapje en een drankje is dit een avontuur om nooit te vergeten.

Lees meer

De natuurpark route

Periana – Alcaucin – Ventas de Zafarraya – Periana
De natuur park route
Deze pittige route leidt je via El Toril en Los Cortijillos naar Alcaucin waar je op de flanken van La Maroma het Parque Natural Sierras de Tejeda in duikt. Nu zie je de vallei wéér van een andere kant. De prachtige en ruige natuur trakteert je opnieuw op de mooiste uitzichten. Via Ventas de Zafarraya dalen we weer af richting Periana.

Lees meer