De Axarquia

bergen en meer...

Routes

La Axarquía ligt in Andalusië tussen de provincie Malaga en de provincie Granada in, direct ten oosten van de stad Malaga. Deze heuvelachtige streek heeft de vorm van een Spaanse ham en heeft een kustlijn van 50 km en reikt 35 km landinwaarts. Zuidelijk wordt de streek begrensd door het rustige gedeelte van de Costa del Sol. Er zijn uitgestrekte zandstranden en ook door rotsen omgeven baaien.

Sommigen vergelijken het heuvelrijke landschap met dat van Toscane, maar dan met heel veel olijfbomen. De Axarquia is iets ruiger en droger. Ook zijn de hoogteverschillen er groter waardoor u kunt genieten van indrukwekkende vergezichten.

We hebben een aantal mogelijkheden voor het rijden van  prachtige routes onder begeleiding in het westelijk deel van de Axarquia. Alle routes zijn uit te breiden of in te korten naar wens. Men kan de routes op verschillende plekken beginnen en eindigen. Tussenstops zijn altijd en overal  in te plannen. Het liefst gaan we voor een arrangement op maat.  Wij kennen  de mooiste wegen en paden, zodat jullie vol kunnen genieten van het avontuur.

De oude spoorlijnroute

Torre del Mar – Ventas de Zafarraya -

Deze prachtige route leidt je vanaf Torre del Mar via Trapiche, Vinuela en Periana naar Ventas de Zafarraya. De route bestaat voor een groot gedeelte uit een gravelpad waar vroeger een trein overheen reed. Hierdoor is het stijgingspercentage niet groot, maar zijn de uitzichten fenomenaal. De route is makkelijk in te korten of uit te breiden. Ook kunnen we deze route eventueel andersom rijden. We eindigen dan, door de rivierbedding, aan het strand. De transfer terug kan in overleg.

De hoogvlakte route

Periana - Ventas de Zafaraya – Alfernate - Periana

Deze route voert je vanaf Periana onderlangs de Cerro Hoyo del Toro via de Zafarraya pas naar de hoogvlakte. Doordat Periana al op een kleine 600 meter hoogte ligt, rijden we in deze route relatief weinig hoogtemeters. Via Alfarnate en Alfarnatejo leidt de weg door schitterend berglandschap weer richting Periana. Een andere mogelijkheid is, om terug te rijden over de Puerto del Sol met z’n geweldige uitzichten.

De vallei route

Periana – Riogordo – Los Romanes – Las Mayorelas – Periana

Deze route laat je de prachtige vallei rondom het meer van Vinuela van alle kanten zien. Asfaltwegen, gravelpaden, betonbanen, steile stroken en schitterende afdalingen wisselen elkaar af. Deze route laat je de mooiste kant van de Axaquia zien. Tevens zie je op deze route het meer van Vinuela van dichtbij. Inclusief een stop voor een hapje en een drankje is dit een avontuur om nooit te vergeten.

De natuurpark route

Periana – Alcaucin – Ventas de Zafarraya – Periana

Deze pittige route leidt je via El Toril en Los Cortijillos naar Alcaucin waar je op de flanken van La Maroma het Parque Natural Sierras de Tejeda in duikt. Nu zie je de vallei wéér van een andere kant. De prachtige en ruige natuur trakteert je opnieuw op de mooiste uitzichten. Via Ventas de Zafarraya dalen we weer af richting Periana.